Vrei sa scapi de un leasing auto costisitor?

Daca ratele leasingului tau au devenit prea costisitoare, vezi cum poti sa scapi de el. Ce optiuni ai?

Daca vrei sa scapi dintr-un contract de leasing, afla ca ai cateva cai de a solutiona aceasta problema.

S-ar putea sa fii angrenat intr-un contract de leasing prin care ti-ai luat o masina, sa fi trecut o perioada si sa ti se fi diminuat venitul. Asa-i ca e greu de platit ratele? Ai probleme cu rambursarea lunara? Ai vrea sa scapi de aceasta povara?

Exista alternative pentru cei ce vor sa renunte la un contract de leasing, iar noi ne-am gandit sa vi le prezentam.

Fireste, optiunile pe care le aveti s-ar putea sa depinda destul de mult de contractul pe care l-ati semnat initial, deci, atentie mare! Cititi cu atentie contractul inainte sa luati o hotarare si daca aveti nelamuriri, solicitati clarificari la firma cu care ati incheiat contractul.

Gandindu-va cum sa scapati de un leasing auto care e posibil sa fi devenit prea costisitor pentru veniturile voastre actuale, e posibil sa nu fi luat in calcul toate posibilitatile.

De aceea noi ne-am gandit sa analizam un pic ce optiuni aveti in aceasta situatie.

S-ar putea sa fi venit momentul in care leasingul vostru auto sa nu mai fie avantajos pentru voi si sa vreti sa renuntati la el. O astfel de situatie ne-am gandit noi sa o punem astazi pe tapet.

Daca v-ati peirdut serviciul, ori vi s-a diminuat venitul brusc, daca vi s-a marit familia si cheltuielile au devenit prea mari, etc. Astfel de situatie impun niste solutii la nivel financiar.

Daca v-ati hotarat sa incheiati pur si simplu contractul de leasing auto, s-ar putea ca acest lucru sa nu fie o varianta avantajoasa pentru voi. O astfel de varianta vine de regula cu costuri deosebit de mari.

Din fericire, mai aveti si alte optiuni. Totul este sa aveti putintica rabdare sa le analizati si sa vedeti ce vi se ptoriveste.

Iata care ar fi variantele pe care le aveti de a incheia avantajos un contract de leasing auto:

1.Incheierea pe loc a contractului de leasing cu suportarea consecintelor specificate in contractul de leasing. Implica de obicei costuri mari si nu este deloc o optiune avantajoasa pentru clienti.

Cea mai simpla cale de a incheia inainte de vreme un contract de leasing este sa iei legatura cu societatea cu care ai incheiat contractul si sa ii intrebi cum sa procedezi si care sunt costurile finale. S-ar putea sa te coste foarte mult. Cum spuneam anterior, depinde foarte mult de ceea ce este negociat in contractul initial.

Datorita acelor prevederi din contractul initial si a faptului ca in timp masina se degradeaza si se depreciaza valoric, va trebui sa platesti diferenta dintre costul creditului si valoarea actuala a masinii.

2. Transferul contractului de leasing. Acest lucru se poate realiza daca vei gasi un cumparator intr-un timp scurt. De regula oamenii nu sunt foarte incantati sa preia un contract de leasing (din varii motive), insa, daca oferta ta este una de nerefuzat, s-ar putea sa gasesti rapid doritori. S-ar putea sa fii nevoit sa platesti niste costuri de transfer ale leasingului de pe numele tau pe numele celui caruia ii vinzi contractul. Se incheie practic un nou contract intre societatea de leasing si noul posesor al masinii. Posesor are aici mai mult un sens periorativ, pentru ca posesorul masinii ramane tot compania de leasing pana la finalizarea contractului in bune conditii.

3. Platesti toata suma pe care o datorezi societatii de leasing si devii astfel posesorul masinii. Cum platesti? Daca ai nevoie neaparat de masina, poti apela la un credit de consum clasic la o banca ce ofera conditii mai avantajoase, dobanzi mai mici in speta decat aveai tu cu societatea cu care ai incheiat contractul de leasing. Aceasta metoda poate fi una destul de eficienta, mai ales ca in ultima vreme au mai scazut dobanzile creditelor de consum. Conditia esential pentru aceasta solutie ar fi sa te califici la un astfel de credit bancar. Fireste ca trebuie sa te asiguri ca te poti imprumuta, inainte sa anunti societatea de leasing ca vrei sa inchei contractul.

Daca te intrebi cand este cazul sa renunti la un leasing, afla ca poti sa renunti in orice moment, daca bugetul nu-ti mai permite sa iti achiti obligatiile lunare. Mai bine cu autobuzul, decat inglodat in datorii si petrecandu-ti trei ore in masina pana la seriviciu.

Cand nu este bine sa renunti la un contract de leasing? Cand a mai ramas o perioada scurta pana la incheierea contractului. Apoi, ar mai fi si varianta in care nu ai probleme financiare, dar ti-ai dori alta masina si te-ai plictisit de cea achiztionata in sistem de leasing. Este mai cuminte sa astepti sa se incheie contractul de leasing, sa vinzi masina si sa-ti recuperezi o parte din cheltuieli. Poti cu acei bani sa-ti asiguri o parte din valoarea unui nou autoturism. Eventual, poti achita avansul la un nou credit auto.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies