Rata prea mare la masina?

Exista solutii de a reduce plata ratelor masinii

Daca te coplesesc cheltuielile lunare, iar rata la masina ti se pare mare, poti incerca sa reducei aceste costuri.

In definitiv orice credit se poate negocia cu conditia sa iti arati disponibilitatea, eligibilitatea si potentialul economic la zi.

Din start este bine sa alegi o masina in leasing daca crei sa ai o rata mai mica la masina. Aceaata optiunile inseamna sa platesti mai putin pe luna, iar bugetul tau sa nu fie afectat.

Asadar, ce masuri poti lua in vederea reducerii ratelor masinii?

Sfatul nostru este in primul rand legat de achizitia de la inceput a masini prin leasing, aceasta varianta fiind printre cele mai viabile din punct de vedere al costurilor.

Daca va intrebati cum puteti sa cumparati o masina in leasing astfel incat sa platesti mai putin, va spuneam ca exista si aici solutii de a va diminua cheltuielile:

 • cumpara o masina care sa aiba o valoare reziduala mare
 • alege o firma cu experienta in piata care poate oferi diverse discount-uri

Alegerea unei masini de calitate inseamna si o valoare reziduala mare, adica o depreciere redusa in timp. Dintre brandurile care va pot asigura un astfel de avantaj, putem aminti aici BMW, Audi, Mercedes, Honda, Toyota, etc. Pe partea de masini 4 x 4 ne referim la: BMW X5 și X6, Range Rover Discovery, Audi Q5 și Q7.

Pentru un contract de leasing conteaza foarte mult gradul de depreciere in timp al masinii, de aceea este important sa alegi o masina din gamele mentionate pentru a beneficia in final de o rata mai mica la leasingul tau.

Exista si oferte speciale de care ar fi bine sa profiti atunci cand cumeperi o masina. Poti sa fii rabdator si sa le astepti. Pana la urma, un astfel de discount va poate aduce o mica avere, mai ales daca ai ales o masina schimpa.

Iata si alte posibilitati de reducere a ratelor masinii:

 • alege modele care au iesit din trend
 • cauta brandurile care sunt in scadere de vanzari
 • vezi ce producatori ofera discount-uri
 • vezi ce masini stationeaza perioade lungi in showroom – cu siguranta vei obtine reduceri frumoase la astfel de modele
 • masinile care au fost deja inregistrare pot fi achizitionate cu preturi mai mici
 • vezi masinile refuzate – cu siguranta poti sa scoti un pret bun pe ele

Cum va spuneam anterior, daca ai bugetul necesar pentru achizitia unei masini de clasa, si poti avea sansa de a beneficia de un discount (din varii motive), poti economisii o suma importanta de bani.

Daca reusesti sa prinzi o oferta buna poti sa ramai cu o suma mare de bani dupa o astfel de afacere.

Pentru masinile second hand conteaza mult kilometrajul la achizitia in leasing, pentru ca in functie de el se determina valoarea reziduala. Cu cat este mai ridicat kilometrajul, cu atat masina se depreciaza mai repede.

Trebuie atentie mare atunci cand inchei un contract de leasing la nivelul anual al kilometrajului. Unele contracte prevad de la inceput un anume numar de kilometri pe an. Este bine sa ai prestabil acest nivel, pentru ca de el va depinde costurile ratelor lunare. Pe de alta parte, ar fi bine sa nu exagerezi nici in minus, pentru ca altfel vei fi pasibil de penalizari usturatoare.

La un credit obisnuit, important ar fi sa platesti de la inceput un avans mai mare, astfel incat suma ramasa sa fie diminuata, iar ratele sa fie implicit mai mici.

Sunt multe cai de a scadea cheltuielile cu masina, multi specialisti recomandand sa renuntam la masina proprie si sa apelam la un leasing operational. Cel putin pentru firme, aceasta varianta este deosebit de eficienta. Nu mai vorbim ca scapi pur si simplu de grija masinii.

Rata lunara a masinii depinde mult de valoarea intrinseca a masinii, de durata contractului si de kilometrajul anual.

Comments
 1. B Vasilescu

  Si eu sunt interesat sa obtin o rata mai mica. As vrea de fapt sa refinantez mai multe credite, inclusiv unul auto.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies