Poti cumpara o masina in rate, fara sa apelezi la banca?

Cei interesati de produsele auto in rate fara banca au de regula un istoric negativ de creditare.

Sunt unele persoane care nu se califica pentru credite de la banci, din cauza istoricului slab de creditare, si atunci incearca sa gaseasca alte tipuri de finantari mai facile.

In acord cu aceste doleante din piata, unii dealeri auto au inceput sa vina in intampinarea, oferind produse usor de accesat.

Unii dealer chiar au plusat cu ofertele, oferind masini rulate noi ori second hand in rate fara dobanda.

Tinad cont ca multi romani vor sa-si cumpere o masina, dar unii dintre ei nu se califica dupa standardele bancilor, unii dealeri auto au incercat sa le ofere si acestora o solutie viabila.

In ultimii ani a crescut numarul masinilor achizitionate, indeosebi in marile orase, cu precadere in Bucuresti.

Masina noua ori second hand?

Chiar daca politiciile ultimilor ani au fost incurajare catre achizitia de masini noi – vezi programul Rabla, totusi, exista o incurajare sustinuta si pentru achizitia de masini second hand.

Daca vrei sa faci o achizitie auo in rate fara banca, trebuie sa gasesti dealer-ul potrivit care nu doar sa-ti ofere masina, dar sa-ti si finanteze tranzactia.

Vanzarile de masini second hand nu mai sunt la acelasi nivel la care erau cu cativa ani in urma, cauzele fiind multiple. Dar, incet-incet vanzarile de masini second hand isi revin, unul dintre motive fiind si eliminarea diverselor suprataxari.

E adevarat ca in Romania au intrat si multe masini second hand neconforme, iar oamenii care le-au achizitionat au inceput sa devina sceptici cu privire la eficacitatea unei asemenea achizitii. Luandu-si practic teapa, nu prea le-a mai venit la indemana sa arunce banii pe masinile second hand.

Exista insa si societati serioase care si-au respectat firma si care au avut mereu in portofoliu masini de calitate, rulate dar cinstite, cum s-ar spune. Astfel de firme rezista in piata, cu siguranta ca propagarea informatiilor de acest fel este una greu de oprit.

Ce ofera dealerii in privinta vanzarilor auto in rate?

Unii dealeri au venit cu tot felul de oferte fistichii, mai putin intalnite in acest domeniu. Spre exemplu, au venit cu oferte de buy back, astfel incat daca doreai sa-ti achizitionezi o masina second hand, puteati sa dai la schimb masina actuala si sa platesti diferenta pana la pretul masinii actuale.

Unele firme ofera finantare proprie, asa incat tu nu trebuie sa iei contact cu banca pentru a solicita un credit. Din acest motiv exista dealeri care iti promit finantare auto in rate fara banca.

Ei bine, unii dintre acesti dealeri au venit si cu ceva in plus, si anume cu posibilitatea de achizitiona masini in rate fara dobanda. Ceea ce inseamna practic ca nu platesti nimic in plus in afara de contravaloarea autoturismului.

In conditiile pietii actuale, sa ai posibilitatea de a cumpara o masina in rate fara dobanda mi se pare deosebit de avantajos, mai ales daca ai istoric negativ si esti inscris in Biroul de Credit.

Exista, fireste, si pentru astfel de programe diverse conditii, cum ar fi de exemplu, gradul tau de indatorare care trebuie sa nu fie foarte mare. Pana la urma, chiar daca nu este banca, si aceste firme incearca sa se asigure ca vei rambursa sumele datorate in bune conditii.

Pentru verificarea gradului de indatorare si identificarea veniturilor, ti se solicita acordul de verificare la ANAF.

Din fericire, astazi aceste verificari se pot executa online, deci nu trebuie sa te deplasezi deloc. Poti sa obtii mai multe oferte de finantare a unei masini de la diversi dealer din piata, alegand fireste ofertele de achizitie in rate fara Birou de Credit si fara banca.

Cele mai multe dintre aceste oferte au un avans mic comparativ cu institutiile financiare. Exista si oferte in rate fara avans la unii dealeri, ori persoane fizice.

Sunt multe anunturi pe internet de oferte de masini in rate fara avans, multe postate pe site-urile de anunturi, cuprinzand indeosebi oferte de masini second hand.

Astfel de oferte in rate le regasim la Auto Rulate Bucuresti, WKauto, Trovit, Pickwell, 4TBazar etc.

Daca esti hotarat sa-ti cumperi propria masina, ori vrei sa o schimbi pe cea veche, dar nu faci fata nivelului de eligibilitate impus de banci, poti alege astfel de oferte auto in rate fara banca, fara avans, fara Birou de Credit.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies