Oferte credite prima masina

Cele mai tentante credite auto din piata financiara sunt cele aferente programului „Prima Masina”.

Creditele Prima Masina sunt cele mai cautate de catre clienti, pentru ca, avansul perceput de societatile financiare ce le au in portofoliu este mai mic.

Un credit aut presupune un avans, de multe ori nu tocmai mic. In piata bancara, avansul ajunge la 15-20%, iar in cea nebancara poate fi usor mai redus. Singura posibilitate de a obtine un avans reduse este cea de a apela la programul Prima Masina, daca te incadrezi in cerintele lui.

Programul Prima Masina si-a cam redus bugetul in ultimii ani, insa, conditiile de eligibilitate si garantie pentru credite au ramas neschimbate.

Avansul este de 5%, un avans avantajos comparativ cu celelalte oferte de credite auto de pe piata. Creditarea este de 5 ani, iar garantia oferita de stat de 50%. Evident sunt excluse de la finantare de catre stat dobanzile si comisioanele aferente solicitate de banci pentru acest tip de credit.

Programul Prima Masina este destinat exclusiv persoanelor fizice, iar masinile ce pot fi cumparate apeland la acest program sunt masini noi, cu zero kilometri la bord, al caror pret de achizitie nu depaseste 50.000 de lei, fara TVA.

In categoria de oferte credite prima masina se pot incadra in general persoanele tinere, ce nu au cumparat pe numele lor vreo masina. Avansul tentant si dobanzile mai mici, atrag destul de mult. Din pacate, perioada mica de finantare determina rate destul de mari pentru buzunarele unui roman cu un venit mediu.

Dobanzile sunt avantajoase in Programul Prima Masina. Ele sunt mai reduse decat cele practicate de societatile financiare pentru credite auto obisnuite.

In fiecare an, Programul Prima Masina a avut un buget stabilit, care a scazut aproape de la al la an. Spre exemplu, daca in 2015 suma alocata in Programul Prima Masina este de 350 de milioane lei, in 2016, aceasta suma a ajuns la 100 milioane lei, pentru ca in 2017 sa scada la jumatate fata de anul precedent, suma pentru acest an ramanand de doar 50 milioane ei. In fine, chiar si asa, oamenii prefera sa apeleze la acest program din cauza dobanzilor mai reduse si a avansului mult mai mic.

Acum sa stiti ca pentru banci, programul Prima Masina nu este tocmai benefic, pentru ca le-a luat o parte dintre clientii ce apelau de regula la un credit auto. Din acest motiv, foarte putine banci mai au in portofolii astfel de produse financiare. Practic, in piata romaneasca, mai sunt 5 banci ce acorda credite auto: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Alpha Bank si Marfin Bank. pe langa aceste banci mai functioneaza o serie de IFN-uri (societati nebancare specializate in creditele de consum, ori societati de leasing direct implicate in creditele auto).

Unele banci au solicitat cresterea perioadei de creditare de la 5 la 7 ani, si o dobanda mai mica pentru programul Prima Masina. Insa, pana la urma, conditiile au ramas aceleasi, doar plafonul pus la dispozitie a scazut de la an la an.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies