Masinile vechi din Programul Rabla nu mai au nevoie de ITP

Noutatea Programului Rabla 2019 consta in faptul ca nu se mai solicita ITP-ul pentru masinile casate

S-a renuntat la ITP-ul (Inspectia Tehnica Periodica) pentru masinile casate prin Programul Rabla 2019.

Cei de la Min Mediului au transmis ca masinile parcate in curtea cetatenilor nu mai au nevoie sa li se emita ITP, pentru ca ceteanii sa plateasca in plus. Alternativa ar fi sa foloseasca acei bani pentru cumpararea unei masini.

Adevarul era ca pentru multi oameni era un impediment in a participa la acest program faptul ca erau nevoiti sa isi procure ITP pentru masinile lor, cu care nu mai mersesera de ani de zile.

Asta inseamna pur si simplu sa pui la punct o masina veche, cheltuind bani frumosi, pentru a putea lua ITP-ul, astfel incat sa-ti poti incscrie masina in programul Rabla 2019.

Se pare ca exista interes in a scapa de masinile veche de pe strazi si din curtile oamenilor. Masinile vechi, parasite de proprietari, cele pe care le vedem cu totii prin orase prin vreo parcare, nu mai aveau nicio sansa sa fie cumva valorificate. Proprietarii nu se indurau sa plateasca bani pentru a le repara cat sa treaca ITP-ul.

Asadar, daca esti proprietarul unei masini vechi pe care doresti sa o casezi, poti din acest an sa o faci, fara sa mai trebuiasca sa o repari pentru a-i obtine ITP-ul.

Pana in acest an, in programul Rabla nu erau acceptate decat masinile care aveau ITP-ul la zi. Scopul precedent era sa se diminueze poluarea datorata circulatiei masinilor. Insa, in cazul masinilor vechi care oricum nu circulau, obtinerea ITP-ului era pierdere de vreme si de bani pentru proprietari.

Oricum, doar masinile cu ITP-ul la zi au posibilitatea sa circule. Asadar, daca ai o masina veche, pe care o tii in curte ori in parcare, poti sa o duci la casa, prin programul Rabla, fara sa mai fi nevoit sa obtii ITP-ul. Daca vrei sa circuli cu ea, nu o poti face fara ITP.

Programele din acest an Rabla Clasic si Rabla Plus vo fi in continuare sustinute de Guvern, alocarile din 2019 fiind de 322 milioane pentru persoanele care vor dori sa cumpere o masina noua. Dupa estimarile specialistilor, de acest program vor beneficia peste 35.000 de cetateni care vor dori sa-ti achizitioneze o masina noua, casandu-si-o pe cea veche.

Daca mergi cu masina la casat, vei obtine o suma de cca. 6.500 lei.

De asemenea, pentru categoriile de masini futuriste, de genul celor electrice, hibrid ori hibrid plug, guvernul a alocat un buget separat de 93 milioane de lei.

Noutatea programului Rabla 2019: guvernul renunta la a mai solicita ITP-ul pentru masinile ce urmeaza a fi casate.

Se continua asadar si in acest an Programul Rabla. Rabla 2019 vine cu doua schimbari majore: nu se mai solicita ITp-ul pentru masinile casate si cea de-a doua noutate este cea de suplimentare a bugetului pentru masinile mai putin poluante (electrice si hibrid).

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) nu mai este necesar a se efectua pentru masinile casate prin Programul Rabla 2019.

Comments
  1. Cliff C

    Pot sa cumpar o masina de la un dealer auto, daca am fost raportat de Banca la Biroul de Credit pentru un imprumut de nevoi luat acum doi ani?

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies