Informatii utile despre creditele auto

Afla cele mai proaspete informatii din domeniul creditelor auto, leasingului auto, dar si al imprumuturilor garantate

Afla totul despre creditele auto, despre leasingul auto si despre creditele cu garantie auto si programul rabla 2017.

Ne-am propus sa va informam pe aceasta platforma despre tot ce inseamna creditare auto dar si creditare garantata auto. Ideea ar fi sa acoperim un domeniu mai larg de credite ce implica autoturismele.

Daca vrei sa-ti cumperi o masina si nu ai banii necesar, apelezi la un credit ori un leasing auto. Daca ai o urgenta si vrei sa faci rost rapid de o suma mai mare de bani, poti apela la un credit cu garantie auto. Asadar, aici veti gasi oferte de finantari pentru autoturisme, dar si cai de a face rost de bani, prin garantarea respectivului imprumut cu autoturismul propriu.

De multe ori cele doua domenii nu au nici in clin si nici in maneca. Exista totusi si situatii cand cele doua se suprapun.

Legat de achizitionarea de autoturisme, pe piata din Romania au rulat si ruleaza in continuare tot felul de programe sprijinite de catre stat, ori oferte promotionale ale bancilor ori ale dealerilor auto. Cele mai cunoscute programe sunt Programul Rabla si Creditul Prima Masina.

In cazul creditului Prima Masina, in anul anterior cel mai ieftin credit a fost cel acordat de CEC Bank. Pentru acest produs financiar, cei de la CEC solicitau o dobanda anuala efectiva destul de redusa. Spre exemplu, daca contractai un imprumut de 47.500 lei pe 5 ani, DAE-ul era de doar 4,48%.

La Creditul Prima Masina au marsat multe banci: CEC Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, etc.

Practic, pentru Creditul Prima Masina, statul a venit cu oferte atractive – poti sa-ti cumperi o masina noua, cu un credit mai ieftin, pentru ca statul iti garanteaza in proportie de 50% imprumutul. De Creditul Prima Masina pot beneficia cei cu varsta peste 18 ani si cu venituri stabile, dar si cei ce nu au avut pana in prezent o masina, cei ce depun un avans de minim 5% din valoarea autoturismului, cei ce il asigura cu asigurare Full Casco si care nu-l instraineaza pe perioada garantiei. Masina achizitionata prin programul Prima Masina nu trebuie sa depaseasca pragul de 62.000 de lei cu TVA inclus si sa nu aiba mai putin de Euro 5.

Pe de alta parte, Programul Rabla a fost unul functional de cativa ani incoace, multi romani bucurandu-se sa scape de vechile masini pentru care plateau degeaba parcarile, si de achizitonarea unui autoturism nou utilizand discount-ul de la vechea masina.

Programul Rabla a continuat si anul trecut si va fi activ si in 2017. In fapt, la finele anului trecut Programul Rabla a fost prelungit pana la 31 martie 2017. Pana la 31 martie 2017, producatorii pot beneficia de prelungirea contractelor de finantare nerambursabila.

Din perspectiva celor ce au nevoie de bani, ne-am gandit sa extindem un pic spectrul de interes si sa abordam si problema crediteor cu garantie auto.

Exista pe piata financiara din Romania o serie de IFN-uri ce acorda credite rapide cu garantie auto. Unele dintre cele mai cunoscute IFN-uri ce acorda astfel de credite sunt Claret Euro Credit IFN si Auto Credit IFN. Dar pe piata sunt multe alte societati nebancare cu un astfel de profil.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies