Cumpar masina din Germania

Este mai avantajos sa cumperi o masina din Germania ori din alta tara comunitara decat din Romania?

De multe ori auzim diverse persoane, cunoscuti, rude, prieteni, dorindu-si sa-si cumpere o masina din Germania.

Sunt multe firme si persoane fizice care se ocupa cu asemenea comert, de multe ori aflat la limita legala.

Anunturile sunt numeroase si le gasim pretutindeni – ‘aduc masina din Germania’, ‘vand masina adusa din Germania’, ‘masini ieftine din Germania’ s.a.m.d. .

Care sunt avantajele unei astfel de achizitii?

Nu este deloc usor sa-ti cumperi o masina second. Nu stii niciodata peste ce dai, mai ales daca nu esti un specialist. Oricum, daca te hotarasti sa achiztionezi o masina second hand este mai bine sa ai un specialist prin preajma care sa analizezi cu atentie automobilul si sa-ti ofere detaliile necesare.

Varianta cumpararii unei masini de afara este una imbratisata de multi dintre noi. Cunosc multe persoane care si-au achizitionat la un moment dat masini din afara. Am cunoscut care si-a luat un Opel din Germania, un altul care si-a cumparat un Renault din Polonia.

Daca ai masina si ai in anturaj prieteni cu masini, cu siguranta ca ai asistat si tu la astfel de discutii. Oamenii cauta sa afle cum este mai avantajos sa cumpere si de unde.

Aduc masini din Germania – poate suna tentant, dar este destul de riscant sa cumperi o masina in astfel de conditii. Chiar si specialistii pot sa fie pacaliti la un moment dat. Si nefiind un obiect ieftin, nimanui nu-i place sa ia teapa cu o masina.

De preferat ar fi sa cumparat masina de la un dealer autorizat ori de la firmele de leasing. Astfel de achizitii pot fi controlate, verificate. In acest mod poti sa verifici istoricul masinii. Pretul este mai mare, dar si riscurile sunt mai mici.

Intermedierile de vanzari de masini second hand din Germania sunt foarte mari pentru ca germanii isi schimba destul de des masinile. De regula, acestia nu asteapta ca masinile lor sa se invecheasca, preferand masinile noi si nedorind sa astepte pana ce o masina iese din compet din uz.

Cat costa o masina din Germania?

Cheltuielile depind foarte mult de transport, de taxele de drum si de cheltuielile de inmatriculare. Dar, pe langa acestea mai vin si altele. Cei care aduc maini din afara platesc cazare, masa, transport.

Daca ar fi sa mergi tu ca persoana fizica sa iti aduci masina, s-ar putea sa nu merite deloc efortul, tinand cont de costurile adiacente acestei operatiuni. Cei care merg pentru a aduce mai multe masini isi pot amortiza costurile.

Persoanele care cauta masini din Germania doresc si sa obtina o masina cu un kilometraj redus, sperand ca acesta sa nu depaseasca 150.000 – 200.000 Km.

Trebuie sa fiti atenti insa la astfel de anunturi, pentru ca in spatele lor pot sta tot felul de afaceri dubioasa. N-ati vrea sa pierdeti bani si timp cu asa actiune.

Poti fi multe anunturi suspecte, pe care ar trebuie sa le descoperiti. Cu certitudine veti avea nevoie de un specialist pentru a intelege cat de cat cum stau lucrurile, dar sa stiti ca si in acest caz puteti lua teapa cu astfel de achizitii. Cum poti sa-ti dai seama ca o masina este facuta din bucati? Cum poti sa-ti dai seama ca n-a suferit un acceident major si motorul este pe butuci?

Noi va sfatuim sa fiti cu bagare de seama in fata anunturilor de genul ‘aduc masini din Germania” (Spania, Italia, Franta, Polonica etc). Mai bine cumparati de la o firma autorizata, avand certitudunea ca veti cunoaste istoricul autoturismului si nu veti intampina probleme cu actele.Cu siguranta veti economisi si bani si timp.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies