Credite auto pentru masini ecologice

La cine as putea apela pentru un credit auto in vederea achizitiei unei masini ecologice? Exista oferte speciale de finantare pentru aceste autoturisme?

Tot mai multa lume cumpara masini ecologice, cautand sa obtina in acest sens credite auto avantajoase, daca se poate oferte specifice pentru astfel de autoturisme.

Masinile ecologice sunt extrem de tentante in perspectiva ingrijoratoare in care, in viitorul nu foarte indepartat, combustibilii clasici vor fi scumpi la vedere.

Vanzarile de masini ecologice au crescut in ultimii ani. Spre exemplu, in primul semestru al acestui an, vanzarile de masini ecologice au crescut cu 62,2% fata de perioada similara a anului precedent, ajungandu-se la un numar impresionant pentru Romania de 2.979 de masini vandute.

Ca pondere in piata din Romania, masinile eco acopera 3,5% la finele primului trimiestru din an, in crestere, fata de nivelul de 2,4% cat se inregistra chiar la inceputul anului.

Cele mai vandute masini ecolo din Romania sunt in oridinea vanzarilor din prima jumatate a acestui an: Nissan cu 169 de masini vandute, Renault cu 155 de masini vandute, Volkswagen cu 83 de masini vandute, Smart cu 70 de masini vandute, BMW cu 53 de masini vandute, Jaguar cu 15 masini vandute, Audi cu 7 masini vandute si Mercedes Benz cu o singura masina vanduta.

In anul precedent, numarul masinilor electrice, hibride si plug-in ce s-au comercializat in Romania a fost de 4,572 de unitati, in crestere de asemenea fata de anul precedent cu 65,7%.

La nivelul mondial, vanzarea de masini ecologice este de asemenea in crestere.

La nivelul Europei se predictioneaza ca pana in anul 2021 emisiile medii sa ajunga la 95 g/Km pentru fiecare unitate. Exista evolutii pozitive in ultima decada, producatorii auto dandu-si silinta sa reduca emisiile. Astfel, acestea au scazut de la 151,1 g/Km in 2007 la 117,8 g/Km in 2016.

Si totusi, in anul urmator, in 2017 emisiile de CO2 au inregistrat cresteri usoare, datorita faptului ca masinile cu consum de benzina au castigat teren in fata celor ce functionau pe motorina. Masinile pe benzina degaja mai mult CO2 decat cele diesel.

Plus ca, in ultimii ani a crescut foarte mult numarul SUV-urilor vandute, masini care sunt mari consumatoare de combustibili traditionali.

Exista si un top al masinilor cu cele mai mici emisii de CO2 (top realizat de https://directlease.be).

Iata acest top al masinilor cu cele mai mici emisii de dioxid de carbon:

Toyota : 101,2 g/km
Peugeot : 104,5 g/km
Citroën : 105,5 g/km
Renault : 106,6 g/km
Suzuki : 114,9 g/km
Fiat : 115,6 g/km
Nissan : 115,9 g/km
Skoda : 115,9 g/km
Dacia : 116,9 g/km
Seat : 118,1 g/km

O solutie foarte buna pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 ar fi dezvoltarea pietei pentru masinile ecologice.

Acesta este un subiect fierbinte pe care vi-l aducem in atentie cu speranta ca va veti gandi inainte de a va cumpara urmatoarea masina.

Programul Rabla din acest an a avut buget suplimentar pentru masinile electrice si cele hibride. Si la suplimentarea programului Rabla din august 2019 s-au alocat fonduri si pentru ecobonusuri (caz in care finantarea poate ajunge la 9,200 lei).

O oferta inedita din piata financiara romaneasca ne vine de la Cetelem. Acest IFN ofera o finantare speciala pentru masinile ecologice. Creditul oferit de Cetelem se numeste Creditul Verde si este disponibil pentru achiztionarea de autoturisme ECO.

Dobanda Creditului Verde Cetelem pentru achizitionarea de masini ECO este fixa si are valoarea de 5,9%.

Avantajele creditului verde Cetelem:

 • poti obtine finantare directa din showroom
 • nu platesti comision de analiza ori administrare
 • dobanda este fixa
 • creditul se acorda in lei
 • ratele sunt fixe
 • se pot finanta masini ecolo dar si cele Hibride, in acord cu programul Rabla 2019, ori Hibride Plug-In si Electrice in acord cu Programul Rabla PLUS 2019.

Pentru accesarea creditului verde Cetelem, aveti nevoie de urmatoarele acte:

 • CI/BI
 • dovada de venit (adeverinta de venit poate fi descarcata dupa platforme online a IFN-ului, dar merge si cu fluturas de salariu, cupon de pensie, documentatie PFA ori acord interogare ANAF
 • documente care sa va ateste locul de domiciliu
 • extras de cont
 • cererea de creditare cu anexa pentru codebitor
 • informatii precontractuale
 • conditii generale de creditare.

Conditiile de eligibilitate sunt:

 • sa ai un avans minim de 30%
 • creditul sa nu fie mai mare de 5.000 lei
 • perioada de acordare de maxim 3 ani
 • varsta acceptata poate varia intre 20 si 70 de ani (la finele contractului sa nu ai mai mult de 70 de ani).

Mai multe detalii despre aceasta oferta Cetelem, gasiti pe pagina dedicata Creditului auto eco.

Care ar fi motivele pentru care am opta totusi pentru o masina ecologica?

Iata cateva dintre ele: reducerea costurilor cu consumul de combustibil, linistea datorata faptului ca motoarele electrice sunt mult mai silentioase, sistemul de incarcare este mult mai accesibil si nu dureaza mult, obtii performanta mai buna si poti reduce oricand consumul de energie, obtii o autonomie mai mare.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies