Credit auto fara avans

Daca esti in cautarea unui credit auto fara avans, iata care sunt posibilitatile de finantare

Ne-am interesat pentru dumneavoastra despre ofertele de credite auto fara avans, avand in vedere numeroasele intrebari primite pe adresa noastra.

Acum cativa ani in piata puteati sa gasesti la aproape orice banca credite auto fara avans. Astazi este mai dificil, chiar imposibil.

In primul rand, multe banci au renuntat pana si la produsul ‘credit auto’.

Din ce-am aflat noi, mai exista 5 banci la care gasiti astfel de produse financiare – credite auto (la unele s-a pastrat doar ‘prima masina’).

Ei bine, dintre cele sase banci, nu exista niciuna care sa dea credite auto fara avans.

Avansul variaza intre 5 si 20%.

Si sa le luam pe rand:

– la Banca Transilvania, exista creditul auto Formula BT, prin care poti achizitiona o masina noua ori second hand. Avansul este de minim 15% din valoarea imprumutului solicitat. Avansul se plateste vanzatorului. Se solicita garantie mobiliara pe masina, iar daca imprumutul are valoare mai mare de 20.000 de euro, se solicita ipoteca imobiliara.

– la BRD gasim doar creditul ‘Prima Masina”. Poti sa-ti cumperi o masina noua aplicand pentru acest credit, cu un avans minim de 5%. Dobanda este variabila, ROBOR la 6 luni plus 3% dobanda. Perioada de creditare este de 5 ani. Maximul sumei pe care o poti imprumuta este de 50.000 de lei plus TVA.

– la CEC gasim doua variante de creditare, creditul auto si creditele Prima masina
– creditul auto de la CEC are o perioada de gratie de 90 de zile, se acorda in lei, in echivalent de maxim 30.000 de euro, respectiv 80% din valoarea masinii, pentru ca se solicita un avans de minim 20%. Finantarea este pe 5 ani, iar accesarea se face doar daca ai sub 70 de ani la data stabilita pentru ramburarea integrala a creditului;
– creditele Prima masina de la CEC Bank se acorda fara comisioane, pe o perioada de 5 ani. Avansul este de minim 5%, iar pentru completarea veniturilor sunt acceptati codebitori. Suma maxima ce poate fi accesata este de 50.000 fara TVA. Se poate achizitiona un autoturism nou care nu a mai fost in proprietatea altei persoane, autoturismul fiind achizitionat de la un comerciant din Romania specializat in vanzarea autovehiculelor.

– Alpha Bank, ofera credite de consum si pentru achizitia unui autoturism. Creditul este destinat exclusiv achizitiei de autoturisme noi. Avansul perceput este de minim 20% din valoarea creditului. Nu exista limita maxima a imprumutului, iar perioada de creditare este de 5 ani. Pentru accesare trebuie sa fii cetatean roman, salariat cu minim 3 luni vechime la ultimul loc de munca si un an minim vechime totala, pensionar ori sa ai o profesie liberala care sa-ti garanteze venituri pe ultimul an. Pentru creditele cu valoare mai mare de 15.000 de euro, este necesara garantie imobiliara. Pentru completarea veniturilor, se accepta si codebitori.

– Marfin Bank ofera creditul ‘Marfin Auto”, un produs financiar care va permite achizitionarea unei masini noi, potrivite pentru voi. Creditul se poate obtine in euro ori dolari, fara comisision de acordare. Pentru creditele in euro, limita superioada de creditare este de 50.000 de euro, pentru cele in dolari, limita este de 65.000 de dolari, iar pentru cele in lei, maximul pe care-l puteti accesa este de 220.000 de lei. Creditul se acorda pe 5 ani, avand drept gaj autovehiculul achizitionat. Pentru a accesa ‘Marfin Auto”, trebuie sa fiti salariat, sa aveti o proeefsie liberala ori sa fiti pensionari. Totul e sa aveti veniturile necesare. Varsta acceptata este in 21 si 70 de ani.

Pe langa bancile comerciale enumerate mai sus, puteti sa gasiti credite auto si la institutiile financiare nebancare (IFN-uri).

Iata si o lista a celor mai vizibile IFN-uri din piata ce au in portofoliu credite auto:
– Cetelem (cu o varietate de credite autopentru persoane fizice dar si pentru persoane fizice autorizate.
– BRD Finance
– UniCredit Consumer Financing
– Claret Euro Credit
– BCR Leasing
– MOGO
– Ford Leasing
– Welt Klasse Automobile
– Proleasing Grup.
etc.

Asadar, in urma analizei efectuate de noi, am descoperit ca nu exista nicio oferta bancara in piata prin care sa aveti acces la un credit auto fara avans.

Credite auto nebancare au avans incepand de la 0%, in functie de creditul pentru care optezi.

De exemplu, cei de la BRD Finance ne spun ca putem avea un avans 0, considerandu-se avans prima de casare din programul Rabla. Cei de la UniCredit Consumer Finance percep un avans de 10%, indiferent de creditul pentru care optezi. La BCR leasing, avansul este de 10% pentru creditele in lei si de minim 15% pentru creditele in euro.

Comments
  1. E J

    Fara avans. Vreau un credit auto pentru a cumpara o masina second hand.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies