Cat de reale sunt ofertele de masini doar cu buletinul?

Exista multe anunturi care promit marea cu sarea, inclusiv masini in rate fixe doar cu buletinul fara venituri, fara carte de munca.

Unele dintre aceste anunturi chiar vin din partea unor instututii financiare serioase, deci ar trebui cel lutin la prima vedere sa nu ne putem intrebari privitoare la autotenticitatea lor.

Fireste ca uneori se mai exagereaza ca asa e in reclama, dar sa stiti ca nu mult.

Nu toate aceste oferte de masini in rate doar cu buletinul ori de leasing doar cu buletinul sunt tepe. Am vazut ca unii influenceri le considera din start tepe si arunca cu piatra.

Invartindu-te prin lumea finantelor, vezi multe lucruri, de aceea eu nu am o apucatura atat de radicala si incerc sa inteleg lucrurile.

Exista oferte serioase prin care sa cumperi masini in rate doar cu buletinul?

In primul rand, in piata financiara sunt creditori care astazi spun ca ofera credite doar cu buletinul. In fapt, este vorba de actul in sine pe care il solicita ca fiind unicul. Acest lucru se petrece din cauza ca veniturile sunt inspectate prin ANAF ori printr-un exatras de cont, nu prin solicitarea unei adeverinte de venit, asa cum se petrecea in urma cu cativa ani.

Asadar, daca bancile si IFN-urile acorda credite doar cu buletinul, unele promitand chiar aprobare pe loc, de ce ne-am mira ca exista oferte de masini in rate doar cu buletinul?!

Multe firme de leasing fac parte impreuna cu marile banci comerciale din giganti financiari intrati pe piata financiara romaneasca. Aceste entitati utilizeaza cam aceleasi metode de promovare a produselor lor.

Prin urmare si inspectarea veniturilor se face dupa aceleasi principii comune la nivelul grupului financiar.

O societate de leasing iti va solicita doar buletinul pentru a-ti oferi autoturismul in rate fara avans, atata timp cat se gaseste o alta cale de inspectare a bonitatii tale.

Unele firme mai solicita si azi adeverinta de venit, dar deja acestea sunt rare, si de regula este vorba de societati independente care nu au incheiat acorduri de colaborare cu cei de la ANAF.

Verificarea veniturilor la ANAF nu este mare scofala, clientul insa trebuie sa-si dea acordul expres pentru aceasta operatiune.

La cumpararea unei masini, clientul care a ales un credit auto ori un leasing in rate, trebuie sa-ti prezinte sub o forma sau alta capacitatea de rambursare.

Persoanelor fizice de regula institutiile financiare le solicita neaparat buletinul si o davada de venit, precum este acel acord de inspectare la ANAF. Unele firme mai vor sa ai si un istoric bun de creditare.

Exista totusi si firme care ii accepta pe cei cu istoric negativ in BC. De regula, vorbim de cateva IFN-uri si de undele societati de leasing mai permisive.

Pasii pe care trebuie sa-i urmeze o persoana pentru achizitia unei masini depinde de tipul produsului financiar ales. De principiu, daca apelezi la banci pentru un credit auto, trebuie sa dispui de un avans. Exista unele societati nebancare care iti acorda creditul si fara avans, dar costurile ulterioare sunt mai mari.

Perioada contractuala este cam aceeasi indiferent de creditor, ea variind in mod obisnuit intre un an si cinci an.

De ce ar dori cineva sa cumpere o masina in rate doar cu buletinul?

Principala cauza a acestei doleante o reprezinta inexistenta unui contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata, ori macar pe perioada determinata dar incheiat pe durata contractului de credit ori de leasing. Practic, cei care incaseaza venituri din activitati independente, cei care nu isi incaseaza tot venitul pe cartea de munca, incearca niste finantari mai facile care sa nu implice o verificare atenta a veniturilor.

Principala sursa pentru cei ce cauta astfel de oferte sunt site-urile de anunturi generaliste care au sectiuni importante de vanzari autor in rate cu buletinul. In genrral, cei care isi inscriu anunturile pe aceste site-uri sunt persoane particulare ori firme care importa masini pentru a le vinde ulterior.

Sunt totusi unele societati de leasing care promit finantari auto doar cu buletinul.

Spre exemplu, cei de la Zenith Leasing au o astfel de oferta in portofoliul lor, oferind persoanelor fizice, juridice ori PFA o finantare auto doar cu buletinul.

Oferta Zenith Leasing este disponobila rapid, iar vestea buna abia acum vine: nu-i intereseaza nici istoricul de creditare, nici vechimea firmei unde lucrezi, nici nivelul de venit. Poti accesa un leasing auto in conditii laxe, dar prima rata de leasing se va calcula in functie de profilul tau financiar si de riscul pe care il prezinti.

Pe de alta parte, poti apela la un leasing auto fara sa duci grija gradului de idnatorare. Pentru cei ce nu stiu, un leasing operational nu este un credit, deci nu intra sub incidenta restrictiilor privitoare la gradul de indatorare.

Dupa cum si cei care vor sa contracteze un leasing nu trebuie sa-si bata capul ca nu le permite gradul de indatorare sa o faca, pentru ca nici in sens invers nu functioneaza.

Comments
  1. A C B

    Buna! As dori o mașină pe rate sunt din Tg Mureș daca ma puteti.

  2. T R

    As dori sa stiu cat este dobanda pentru o masina in rate doar cu buletinul.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies