Cat de mult conteaza venitul si contractul de munca la achizitia unei masini?

Oferte peste oferte de masini in rate, unele fara adeverinta de venit ori carte de munca, altele fara dobanda.

Sunt unele societati care ofera auto in rate fara contract de munca, fara adeverinta de venit, insa cu identificarea unor venituri.

Indiferent de forma de finantare, exista o regula in piata ce trebuie respectata la modul general: gradul de indatorare nu poate fi depasit.

Ce facilitati se ofera la vanzarile auto in rate

Multe dintre firmele de vanzari auto, de leasing, vin cu tot felul de facilitati pentru clientii lor.

Una dintre aceste facilitati este acordarea de finantare fara sa se verifice contractul de munca ori vechimea in munca a solicitantului.

Sunt persoane care cauta astfel de oferte, pentru ca nu au venituri standard, nu lucreaza cu carte de munca. Aceste persoane sunt indeosebi cei ce obtin venituri din activitati independente deci nu incaseaza veniturile pe cartea de munca.

Ofertele de credite in rate fara avans vin uneori si cu facilitatea de acordare fara dobanda. Care este chicita, poate va intrebati?

Spre exemplu, cei de la Autorulate Bucuresti au o astfel de oferta in portofoliu – rate fara dobanda. La achizitia unei masini din parcul lor auto poti beneficia de o astfel de facilitate. Ei pun la dispozitia clientilor atat credite auto prin IFN (Mogo, Claret) , cat si prin banca (Raiffeisen, Unicredit, Transilvania, Idea Bank etc).

Printre cele mai cautate oferte de masini se numara si cele second in rate cu buletinul. De asemenea auto rulatele in leasing sunt si ele in acest an la mare cautare.

In Romania la ora actuala masinile noi se vand preponderent in rate.

Criterii de eligibilitate pentru contractarea unei masini in rate

Pentru achizitia unei masini in rate, trebuie sa indeplinesti totusi o serie de criterii:

  • copie dupa cartea de identitate
  • dovada de venit, ori acordul de verificare ANAF pentru identiicarea veniturilor
  • documente care sa ateste alte obligatii de plata (alte credite aflate in derulare)
  • factura proforma emisa de dealerul auto.

Fie institutie solicita un anumit pachet de documente, in functie de politicile fiecareia de creditare.

Fiecare dintre noi isi cunoaste interesul si alege pana la urmca modul in care doreste sa-ti cumpere o masina, daca apeleaza la un sistem de rate in leasing ori foloseste plata cash.

Pentru contractarea unui credit, orice societate solicita o anumita vechime in munca, de regula solicitarile sunt in acest sens de un an vechime minima in total si de minim trei luni la locul actual de munca.

Venitul este si el un factor important la acordarea unui credit pentru ca prin intermediul lui se determina gradul de indatorare, indicator ce se calculeaza pe baza venitului net.

De regula, veniturile acceptate de creditori sunt cele obtinute din: salarii, pensii, chirii, contracte de chirie, dividente, venituri obtinute din activitati independente, drepturi de autor etc.

Pentru masinile second-hand suma imprumutata nu este mare, iar perioada de contractare este de regula mica.

Spre exemplu, creditul auto moto BT Direct necesita o vehcime la ultimul angajator de 3 luni si o varsta maxima de 75 de ani. Veniturile minime acceptate sunt de 640 de lei.

Creditul auto moto BT Direct necesita un act de identitate, adeverinta de venit ori talon de pensie. Daca ai veniturile inregistrate la ANAF, nu trebuie sa mai aduci adeverinta de venit.

Asadar, nu este nicio utopie sa cauti oferte auto in rate fara contract de munca pentru ca sunt multe societati financiare care nu mai verifica direct aceste aspecte.

Comments
  1. B S

    Am un venit de 3.000 lei net si vreau sa-mi cumpar o masina.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies