Care este perioada maxima de creditare pentru achizitionarea unui autoturism?

Pe cati ani te poti imprumuta pentru a-ti cumpara o masina? Care sunt solutiile de finantare in acest caz?

Ca sa-ti cumperi o masina, desi nu ai intreaga suma necesara, poti apela fie la un credit auto, fie la un leasing.

Fiecare dintre aceste solutii au avantajele si dezavantajele lor.

Sunt multi clienti care se intereseaza de perioada de creditare, pentru ca, aceasta fiind mai mare, ratele lunare ulterioare se diminueaza considerabil.

Astfel, exista persoane care si-ar dori sa afle care este perioada maxima de creditare pentru achizitionarea unui autototurism.

Un astfel de produs ce se acorda pentru cumpararea unei masini, face parte din categoria mare a creditelor de consum, alaturi de creditele de nevoi personale, cele pentru studii, cele dedicate finantarii unor servicii medicale etc.

Creditele de consum, dupa cum sititi, au ca perioada maxima de finantare de 5 ani. Asadar, si in cazul creditelor auto perioada de acordare maxima este tot de 5 ani.

Dar sunt si exceptii.

Spre exemplu, cei de la CEC Bank ne aduce in atentie o oferta care urmareste fidelizarea clientilor sai, prin care mareste perioada maxima de creditare de la 5 la 8 ani pentru masinile noi si pana la 6 ani pentru masinile second.

De asemenea, CEC Bank reduce avansul de la minim 25% la minim 20%.

O alta oferta avantajoasa din piata, dar de data asta din punct de vedere al avansului solicitat este cea de la UniCredit. Aceasta banca solicita un avans minim de doar 10%. Perioada maxima de creditare este insa de doar cinci ani.

Alte oferte bancare si nebancare cu limitare a creditarii la 5 ani:

 • Banca Transilvania ne ofera Formula BT – finnatare de pana la 20.000 euro ori echivalent in lei, pentru perioade de maxim 5 ani. Se solicita garantie mobiliara pe autoturism si polita de asigurare tip CASCO.
 • Alpha Bank – ne ofera Alpha Auto, un imprumut cu perioada de rambursare de maxim 5 ani. Acest produs are limita de acorda in echilvaneta gradului maxim de indatorare, cu alte cuvinte, poti imprumuta orice suma doresti, atata timp cat nu depasesti gradul de indatorare. Pentru sume mai mari de 15.000 euro este necesara o ipoteca pe un imobil.
 • BRD Finance ofera un credit auto cu finantare intre 10.000 si 200.000 lei, pe perioade intre 12 si 60 de luni. Avansul acestui credit incepe de la 0% daca suma este mai mica de 100.000 lei, urca la 15% pentru sume intre 100.000 si 150.000 lei si ajunge la 20% daca suma este mai mare de 150.000 lei.
 • Cetelem vine cu mai multe variante de finantare pentru masini: creditul auto ECO, Turbo Credit, finantare pentru masini second, programul Remat Rabla, Auto Promo. Toate aceste credite nu depasesc cinci ani. Exceptia vine de la creditul auto ECO care are ca perioada maxima de finantare 3 ani.

Pentru leasingul auto perioadele de finantare sunt in general mai mari.

Iata cateva valori din piata:

 • BCR leasing (pentru persoane juridice) ofera perioade de finantare la creditele in lei intre 12 si 96 luni, iar pentru cele in euro perioada este intre 12 si 84 luni. Pentru persoanele fizice, maximul perioadei de acordare este de 60 de luni.
 • Raiffeisen leasing are perioada de finantare intre 12 si 72 de luni.
 • BTleasing are perioada de finnatare de maxim 5 ani.
 • OTP leasing are finnatare pentru o perioada contractuala de maxim 72 de luni pentru autoturismele noi si pana la 96 de luni pentru cele second hand.
Comments
 1. Cristina G

  Ma intereseaza sa fac o refinantare la un credit auto, pentru a-mi prelungi perioada de contract. Vreau sa obtin o rata mai mica pentru ca mi-a scazut venitul.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies