Achizitii auto pentru firme nou infiintate

Firmele nou infiintate au putine solutii de finantare pentru achizitia de vehicule noi ori second hand.

In general, finantarile pentru firmele noi din piata se regasesc in portofoliul unor societati de leasing.

O firma nou infiintata, care spre exemplu functioneaza de mai putin de 3 luni in piata, isi poate cumpara o masina apeland la un leasing, daca indeplinesti anumite conditii:

 • sa depuna un avans solid care, de cel putin 30%, daca nu si mai mult. Cu siguranta aportul propriu la finantare este un element de incredere pentru creditor, chiar in situatia in care firma nu are vechime in piata.
 • existenta unei garantii proprii din partea proprietarului, administratorului ori asociatului care detine majoritatea actiunilor in firma.
 • aducerea unui girant care sa ofere incredere finantatorului. Acest fapt s-ar putea realiza daca garantul are o bonitate buna si un istoric bun de creditare. Girantul poate fi persoana fizica ori juridica, dar care sa detina o solvabilitate cosistenta, eventual sa semneze contractul alaturi de client si sa reprezinta o garantie petru viitor ca acesta din urma isi va achita la timp ratele.
 • cesionari benevole in favoarea societatii financiare, o garantie in plus ca utilizatorul are de gand sa-si respecte contractul de leasing
 • unele firme de leasing impun garantii de tip buy-back celui care furnizeaza masina.

Sunt societati de leasing care au in vedere astfel de conditionari, o parte dintre ele, ori chiar insumate.

Politia firmelor de leasing este una destul de diversificata in piata.

Pentru cei care vor sa afle daca se poate achizitiona un autoturism printr-un credit auto ori un leasing, pentru firme, srl-uri ori pfa-uri nou infiintate, fara avans, este important de retinut ca existenta avansului reprezinta in multe cazuri singura garantie din partea utilizatorului, deci n-ar avea cum sa lipseasca.

Exista situatii in care achizitionarea de catre o firma a unui autoturism se poate realiza prin intermediul unui leasing auto special conceput pentru IMM-uri si PFA-uri, ori apeland direct la un credit pentru echipamente.

Leasingul auto pentru IMM si PFA este o solutie de finantare alternativa la creditul auto clasic oferit de banci si IFN-uri. Prin intermediul unui leasing poti sa benefiiezi de autoturismul respectiv pe perioada in care iti respecti contractul de leasing, urmand ca in final, dupa ce achiti integral suma, acesta sa intre in proprietatea ta ori a firmei.

Chiar si pentru un leasing, avans solicitat este intre 10 si 50%.

De regula, pentru firme, conditiile minime de eligibilitate solicitate sunt urmatoarele:

 • minim 12 luni activitate
 • crestere pe cifra de afaceri
 • fara datorii la buget
 • fara restante mai vechi de 60 de zile
 • serviciul datoriei sa fie din categoria A ori B pe ultimul an
 • sa nu aiba interdictie de a emite cecuri bancare
 • sa nu aiba propriri pe conturi.

Printre bancile la care puteti apela pentru accesarea unui credit pentru firmele de tip Start-up, amintim aici: Banca Transilvania, CEC Bank, OTP Bank, Libra Bank, BCR, ING etc.

Pentru un leasing, ca firma nou infiintata puteti apela, spre exemplu la Auto Lease, o societate care ofera solutii de finantare pentru autoturisme noi si second hand. Aceasta societate accepta la finantare si firme nou infiintate, punandu-si la bataie parteneriatele proprii cu firmele de leasing din piata. Pentru aceasta solutie aveti nevoie de u avans de minim 25-35%.

Vitas Romania este o alta societate de easing care accepta la finantare firmele nou infiintate – start-up, chiar daca acestea au sub 3 luni de activitate. Sunt acceptate ca eligibile societatile de tip SRL, PFA, II, IF. Pentru firmele noi, cu activitate mai mica de 6 luni, se solicita garantii ori giranti.

In general, pentru contractarea unui leasing pentru firma nou infiintata se solicita garantii ori garanti, chiar si la societatile de leasing cu vechime in piata.

Spre exemplu, cei de la BCR Leasing ne informeaza ca daca nu putem prezenta doua bilanturi anuale, ni se solicita un girant care sa indeplineasca aceasta condditie.

La BT Leasing am gasit informatii cu privire la start up -uri, adica firma cu mai putin de 12 luni activitate in sectiunea lor de ‘intreb Banca Transilvania’. Ei bine se pare ca poti accesa un leasing la BT leasing, chiar daca esti firma nou infiintata, insa trebuie sa prezinti o alta firma drept garant, firma care sa indeplineasca ea condtiiile de finantare. Avantajul BT Leasing este ca poti negocia direct pretul, garantia si livrare cu mai multi parteneri

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies