6 motive pentru a alege un broker

Care sunt avantajele si dezavantajele apelarii la un broker atunci cand vrei sa-ti cumperi o masina in leasing?

Apelarea la un leasing auto prin intermediul unei societati de brokeraj a crescut mult in popularitate in ultimii ani.

Din acest motiv, pe piata s-au inmultit aceste societati cu oferte atractive, uneori chiar mai bune decat ceea ce ti-ar propune tie ca persoana fizica o societate financiara.

Nu esti convins sa apelezi la un broker?

Sunt multe lucruri de care trebuie sa tii seama, ca in final sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Cu alte cuvinte, sa cantaresti avantajele si dezavantajele si sa vezi unde iesi pe plus daca lucrezi cu un broker de leasing.

Daca te-ai hotarat ce masina vrei, poti apela la un broker de leasing auto pentru a vedea ce iti ofera. Uneori aceste societati au oferte mai bune decat dealerii auto specializate pe anumite branduri. Fireste ca si brokerii pot avea la randul lor contracte de exclusivitate cu diverse marci auto, de aceea trebuie sa fii atent la aceste detalii cand optezi pentru un broker de leasing auto.

Un broker trebuie sa aiba propriile relatii cu mai multi producatori auto astfel incat, nefavorizand vreo marca, sa poata sa beneficieze de oferte avantaje pe care, la randul lui, sa le poata oferi clientilor. Daca brokerul are anumite exclusivitati cu unul sau mai multi prodactori, tu iesi cu siguranta in dezavantaj.

Rezumand, principala calitate a unui broker de leasing auto trebuie sa fie independenta fata de marcile auto si fata de institutiile finantatoare.

Unii brokeri prefera sa lucreze doar cu anumite institutii financiare, uneori avand ei insisi obligatia de a obtine contracte pentru aceste societati, lucru ce se transmite cu siguranta in dezavantajul tau.

Contractele de exclusivitate pe care le pot avea brokerii ii pot conferi o liberate mai mare in discutiile cu clientii, avand in vedere ca acesta nu are obligatii catre o singura firma finantatoare. Acest fapt este in avantajul clientului.

Brokerul de leasing auto trebuie sa fie bine informat, nu numai in privinta masinilor pe care le are in atentie, cat si a ofertelor de finantare si nu in ultimul rand asupra impozitelor si taxelor aferente unei achizitii auto in leasing.

Berokerul incheie cu clientul tranzactia, iar la sediul acestuia se semneaza documentele. Clientii sunt scutiti astfel de deplasari la firma de leasing.

Uneorii brokerii se deplaseaza la clienti pentru semnarea actelor.

Cand ai ales aceasta optiune pentru achizitia unui autoturism, este bine sa cauti un broker cu experienta. Este bine ca cel caruia te adresezi ca detina toate informatiile necesare, pentru ca pana la urma, tu te indatorezi pentru o perioada lunga de timp, deci, nu doresti sa ai de-a face cu inceptatori.

Este indicat cand alegi o societate de brokeraj mai degraba dupa experienta brokerului decat dupa famila institutiei. Unii brokeri sunt persoane foarte pricepute, discuta cu clientii, ii informeaza, le gaseste contracte de leasing avantajoase, ii sfatuieste, etc.

Fireste ca pot exista si persoane rau voitoare care sa nu lucreze neaparat in avantajul tau. Dar, cei care au rezistat in piata sunt persoane ce practica aceasta meserie din pasiune. Negocierea se poate deprinde de la altii, insa, simtul de vanzare si inzestrarea pe acest domeniu mai putin.

Haideti sa vedem si cele 5 motive pentru care este avantajos sa alegem un broker de leasing auto:

  1. Independenta lor este in avantajul clientului
  2. Aceste persoane sunt dedicate si muncesc din greu ca tu clientul sa obtii oferta cea mai avantajoasa
  3. Daca brrokerul are o retea bine pusa la punct iti poate aduce avantaje mai mari decat ai obtine de la un dealer auto obisnuit
  4. Brokerul are acces la multe societati de finantare
  5. Ei pot sa-ti ofere multe informatii utile pe care altfel ti-ar fi greu sa le obtii, ba chiar imposibil pe alocuri.
  6. Pot gasi solutii pentru tine daca vrei masina in rate fara Birou de Credit cu un istoric negativ. Pentru ca au acces la multe societati de finantare si se pot sfatui cu multi specialisti ai acestor societati, s-ar putea sa gaseasca pentru tine solitia chiar si in cazul in care ai statut de rau platnic si un scoring negativ in Biroul de Credit.

Care ar fi motivele pentru care n-ar fi avantajos sa alegi un broker de leasing auto?

  • te pot taxa in plus, datorita comisioanele pe care si le adauga la oferta financiara de baza
  • daca au acces limitat la putine societati financiare, asta inseamna ca ei nu au independenta necesara sa-ti ofere niste ceea ce numit ‘the best deal’.
  • pentru ca brokerii nu tin masini, va trebui sa te deplasezi la un dealer auto pentru a-ti ridica masina.
  • s-ar putea ca respectivul broker sa nu aiba o reputatie buna.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies