5 sfaturi pentru obtinerea unui imprumut auto avantajos

Daca vrei sa beneficiezi de un credit auto avantajos, trebuie sa tii seama de niste reguli minime

Va oferim astazi 5 sfaturi utile pentru accesarea unui imprumut auto care sa fie in avantajul vostru.

Stim ca doriti sa obtineti cel mai bun produs financiar atunci cand vreti sa cumparati un autoturism. Asta inseamna in primul rand sa va informati in prealabil, sa cercetati sa testati si abia apoi sa cumparati.

Cumpararea unei masini noi ori second hand poate fi un moment important pentru voi, dar si unul emotionant. Si, stim cu totii ce inseamna sa ai emotii cand iei decizii importante. S-ar putea ca emotiile sa va impiedice sa vedeti adevarul gol-golut, si sa va doriti achizitia unei masini apeland la un credit care va ofera in primul rand un timp foarte scurt de accesare, fara sa tineti cont de celelalte caracteristici ale lui.

Iata cele cinci sfaturi menite sa te ajute sa obtii cea mai buna oferta pentru cumpararea unei masini

Asadar, primul sfat pe care vi-l dam este sa incercati pe cat posibil sa nu cadeti prada emotiilor la achiztia unei masini si sa comparati caracteristicile produselor financiare astfel incat sa obtineti cea mai buna oferta, avantajoasa pentru voi.

Pentru unii, mirosul unei masini noi inseamna pur si simplu pierderea ratiunii. Tineti cont ca aici nu judecam, doar expunem. Si nu sunteti singurii care ati cazut vreodata in capcana pasionatului de automobile. Pentru altii s-ar putea ca o masina stralucitoare sa fie cea care face click in zona ratiunii si o opreste pe durata cumpararii ei. Fireste, poate parea amuzanta aceasta abordare la prima vedere. Insa, cei pasionati stiu ca nu este deloc amuzant sa te trezesti acasa cu o masina care peste cateva zile sa nu ti se mai para atat de atragatoare, ori cu un credit greu de suportat pentru tine si familia ta.

Al doilea sfat pe care vi-l dam este de natura financiara. Inainte de a cumpara un automobil sa va faceti bine calculele si sa va stabiliti care sunt limitele de netrecut pentru voi in privinta cheltuielilor. Tentatiile sunt mari la achizitia unei masini de a o cumpara oricum. Insa, aceasta abordare nu va duce ulterior decat la regrete certe.

Nu vrea nimeni sa plateasca mai mult decat poate duce pe o masina, chiar daca este o masina deosebita care i-a furat inima. Indiferent de scopul pentru care cumparati masina, fie ca este pentru uz personal, pentru firma etc., este bine ca achizitia sa fie precedata de o analiza financiara corecta a sumei pe care o poti suporta lunar, fara sa te indatorezi masiv.

Daca ai ajuns deja in situatia aceasta, cel mai bine este sa incerci o refinantare ori o restructurare a creditului, printr-o eventuala prelungire a contractului, astfel incat sa-ti indulcesti impovararea financiara lunara.

Al treilea sfat pe care ti-l dam este legat de firma de la care achizitionezi masina dorita. Si aici trebuie sa-ti faci bine lectiile. Nu miza pe celebritatea firmei. Ai nevoie de mai mult de atat. Verifica mai atent firma respectiva, vezi care este situatia ei in ultimii ani. Vezi ce pareri au altii despre ea. Astazi sunt atat de multe posibilitati de a afla astfel de lucruri online, incat ar fi pacat sa te arunci cu capul in fata intr-o astfel de tranzactie.

Alege cu grija creditorul ori brokerul, fireste, este bine sa mizezi indeosebi pe rate sczute si alte avantaje oferite de acestea cumparatorilor.

Oricum, nu ocolii nici brokerii in aceste situatie. S-ar putea ca aceste firme sa obtina oferte mai bune de la banci decat ai obtine tu direct.

Multe societati care ofera credite au diverse oferte avantajoase pentru diverse categorii de clienti. Sunt societati care ofera avantaje celor care fac parte dintr-o anumita ramura de munca ori anumitor societati cu un anume profil.

Al patrulea sfat pe care vi-l dam este legat de ofertele de achizitie care includ asigurari extinse. Ar fi pacat sa ratati o astfel de oferta daca ea va este oferita de un dealer auto ori o alta societate ce finanteaza vanzarile auto.

Este important ca la inceput de drum cu o masina sa fii asigurat din plin. O asigurare pusa la dispozitie de la inceput te scuteste de multe drumuri si iti ofera siguranta de care ai nevoie.

Al cincilea sfat pe care vi-l dam, si ultimul de altfel, este legat de nivelul vostru de eligibilitate. Daca aveti o eligibilitate precara, s-ar putea sa va orientati din start catre acele societati ce ofera credite in conditii permisive, dar cu costuri foarte mari. Inainte de a lua o astfel de decizie este bine sa cercetati piata, si sa vedeti daca cu adevarat nu va calificati pentru alte oferte mai avantajoase din punct de vedere al costurilor.

Nu mizati pe faptul ca nu va calificati pentru un imprumut anume la o anumita societate financiara. Chiar daca ati auzit de la prieteni, colegi ori vecini ca respectiva societate nu accepta persoane cu eligibilitate scazuta, nu o ocoliti pur si simplu. Este posibil ca in timp conditiile de accesare la diverse societati sa se schimbe, ori voi sa fiti in alta situatie decat au fost cei care va indeamna sa nu apelati la o firma sau alta. Cercetati singuri care va sunt posibilitatile si nu eliminati din start anumite firme doar pe informatii obtinute ‘din auzite’.

Daca insa sunteti cu adevarat in imposibilitatea de a obtine un credit la o societate finaciara care ofera costuri reduse in piata, aveti la indemana si alte alternative. Puteti sa obtineti un credit de nevoi, iar banii sa-i folositi asa cum va doriti voi, chiar si pentru achizitia unei masini. Nu plecati din start cu ideea ca pentru o astfel de abordare lucrurile sunt mai complicate. Exista in piata financiara, bancara si nebancara, oferte de credite cu aprobare rapida, oferta care va pot facilita accesul la cumpararea masinii dorite.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies