15 lucruri de evitat cand accesezi un leasing

Am vorbit de multe ore despre informatiile necesare incheierii unui contract de leasing, dar deloc despre lucrurile de care trebuie sa te feresti.

Ca sa nu te lasi pacalit atunci cand inchei un leasing auto, trebuie sa fii atent la anumite aspecte.

Nu este deloc greu sa cazi in derizoriu si sa te lasi dusi de val, platind mai mult decat e cazul pe o masina pe care te-ai hotarat sa o iei in leasing.

Fireste ca totul pleaca de la o informare buna in prealabil, ca la orice alt contract ce urmeaza sa-l inchei.

Nu vizita reprezentanta ori dealerul auto inainte sa ai toate informatiile necesare. Fii atent la detalii, fii atent la caracteristicile masinii dorite (vezi cate tipuri sunt, vezi care sunt diferentele in diferite modele si care sunt optiunile generice de pret din piata).

Cauta cu atentie pe internet modelul dorit de tine si fa-ti o analiza proprie, notandu-ti toate caracterisiticile. Cu aceasta hartie si cu restul informatiilor aflate de tine, te poti prezenta la orice reprezentanta, si ai toate sansele sa obtii un pret corect.

Vezi care sunt posibilitatile de incheiere a unui leasing auto in Romania, la ce firme poti sa apelezi cu incredere.

De multe ori cei ce viziteaza un dealer auto sunt neincrezatori, nu pun mare baza pe informatiile primite, tocmai pentru ca ei nu detin niciun fel de informatii. Cel mai bine este sa cunosti astfel de amanunte dinainte, si sa nu te alegi cu un leasing pagubus ulterior.

Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le eviti inainte de incheierea unui leasing

 1. Mersul la o repezentanta ori la un dealer fara sa te informezi in prealabil
 2. Pleci de acasa, gandindu-te ca te hotarasti la fata locului ce model de masina vrei
 3. Estimare mult prea aproximativa a numarului de kilometri extra parcuri (solicitati) pentru ca in acest fel vei scade valoarea reziduala a masinii, iar daca te hotarati sa o cumperi la finalul contractului, vei plati mult mai mult.
 4. Lasi la voia intamplarii felul cum tratezi obligatiile privitoare la itnretinerea masinii, vezi cum iti convine mai mult (sa platesti la final, sa platesti inainte etc).
 5. Nu ai niciun buget in plan, crezand ca vei vedea tu cand ajungi acolo.
 6. Lasi verificarile legate de service la final, dupa ce semnezi contractul eventual.
 7. Nu negociezi suma cea mai mare, desi aceea este cea cu care vei achizitiona masina.
 8. Executati plati in avans.
 9. Optezi pentru plati in avans, iar ulterior cauti sa-ti reduci costul lunar al ratei.
 10. Alegi o masina care nu este pe stoc, mizand pe ceea ce-ti spun ei ca vor face comanda si o vor aduce ‘repede’. In primul rand, ce e pe stoc inseamna discount, deci, lasa comenzile altora.
 11. Nu te intereseaza sub nicio forma asigurarea.
 12. Nu esti interesat de service-urile disponibile pe piata romaneasca, spunandu-ti ca se rezolva. Nu se rezolva cu masina in leasing; vei avea nevoie de mai mult decat ‘nea Costel care repara tot’.
 13. Te lasi impresionat de complimentele angajatilor reprezentantei ori dealerului auto, si nu mai vezi masina.
 14. Te lasi impresionat de privelistea din reprezentanta si nu mai vezi masina, care, stralucitoare fiind, nu-ti ma sugereaza nicio intrebare tehnica.

Acum, este important sa retineti ca ceea ce i se potriveste unui om, nu i se ptoriveste altuia. De aceea este bine sa ai informatiile tale prealabile, dorintele tale si nevoile tale. Noteaza-le! Ia-le cu tine!

Incearca sa bifezi o lista cu ceea ce ti-ai propus sa obtii, pentru a nu uita detalii importante.

ADD YOUR COMMENT

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies